
Porodični trenuci uz Milk House Sveže mleko.
Danas sa vama delimo recept za mekani domaći hleb, koji će vaš dom ispuniti toplinom i neodoljivim mirisom.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 300 ml Milk House Svežeg mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kesica suvog kvasca (7 g)
- 2 kašike ulja
Priprema:
- U mlakom Milk House mleku rastvorite šećer i kvasac. Ostavite 10-ak minuta da kvasac naraste.
- U većoj posudi pomešajte brašno i so, zatim dodajte nadošli kvasac i ulje.
- Mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo, zatim ga pokrijte i ostavite da naraste sat vremena.
- Oblikujte hleb, stavite ga u pleh i ostavite još 20 minuta da odmori.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, dok hleb ne dobije zlatnu koricu.