Porodični trenuci uz Milk House Sveže mleko.
Danas sa vama delimo recept za mekani domaći hleb, koji će vaš dom ispuniti toplinom i neodoljivim mirisom.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 300 ml Milk House Svežeg mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica suvog kvasca (7 g)
  • 2 kašike ulja

Priprema:

  1. U mlakom Milk House mleku rastvorite šećer i kvasac. Ostavite 10-ak minuta da kvasac naraste.
  2. U većoj posudi pomešajte brašno i so, zatim dodajte nadošli kvasac i ulje.
  3. Mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo, zatim ga pokrijte i ostavite da naraste sat vremena.
  4. Oblikujte hleb, stavite ga u pleh i ostavite još 20 minuta da odmori.
  5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, dok hleb ne dobije zlatnu koricu.